ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΡΟΦΙΚΑ Ή ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Contergan (thalidomide). ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΡΟΦΙΚΑ Ή ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Contergan (thalidomide). ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΚΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ;;;

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΚΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ;;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ (ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ – ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΟΙ – ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ) ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ “ΟΦΕΛΗ” ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ …

1-9-2012 Συγνώμη για την θαλιδομίδη με καθυστέρηση 50 ετών!

Η θαλιδομίδη (thalidomide) ήταν ένα φάρμακo που οι γυναικολόγοι συνταγογραφούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στις έγκυες γυναίκες για να αντιμετωπίζουν την πρωινή αδιαθεσία και τη ναυτία. Τότε δεν ήταν γνωστό ότι φάρμακα που παίρνει μια μέλλουσα μητέρα μπορεί να επηρεάζουν καθοριστικά το έμβρυο. Στην Ευρώπη, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960 περίπου 20.000 παιδιά γεννήθηκαν με ατροφικά ή ανύπαρκτα μέλη εξαιτίας της θαλιδομίδης. Ευτυχώς στις ΗΠΑ μια γιατρός ονόματι Φράνσις Όλνταμ Κέλσι δεν έδωσε την άδεια να κυκλοφορήσει η θαλιδομίδη επειδή είχε διαβάσει ότι συνδεόταν με γενετικές ανωμαλίες.

Συγνώμη για την θαλιδομίδη

Την 31-8-2012 , η γερμανική εταιρεία που παρασκεύαζε τη θαλιδομίδη ζήτησε με καθυστέρηση 50 ετών συγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης της ουσίας αυτής. Ο διευθυντής της Grunenthal, ο Harald Stock, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι η εταιρεία “εκφράζει την ειλικρινή της λύπη” για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, η οποία επωλείτο κατά τη διάρκεια της  δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

“Σας ζητούμε συγνώμη που επί 50 χρόνια δεν βρήκαμε έναν τρόπο να έλθουμε σε επαφή μαζί σας σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Σάς ζητούμε να θεωρήσετε τη σιωπή μας ως ένδειξη του σοκ που μάς προκάλεσε η μοίρα σας”

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ … Συγνώμη για την θαλιδομίδη με καθυστέρηση 50 ετών!

………………………………………………..

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια